Fazan cu diete

 Publish date: 20 October 2023

Am putea juca Fazan cu denumirile zecilor de diete care circulă pe net în ultima vreme. Paleo, Keto, Dukan, DASH, Metabolic… Noi nu ne vom asocia niciodată cu una anume. Avem siguranța că tu alegi ce e mai bine pentru tine. În schimb, luăm în serios provocarea de a-ți face viața mai ușoară și a ne asigura că la Salad Box găsești mereu ce ai nevoie pentru a mânca sănătos și a respecta principiile dietei pe care o preferi.

 
Acum că poziția noastră e clară, ne permitem (totuși) să facem o afirmație: deși se contrazic în multe aspecte, toate dietele convin că aportul ridicat de legume proaspete e crucial. Nu e așa? Noi am tras această concluzie… dar dacă cumva greșim, scrie-ne rapid și promitem să ștergem articolul acesta 😉
 
 
Evident, concluzia nu ne aparține. E un principiu bine documentat, iar dacă vreunul dintre noi are nevoie de argumente, lăsăm o listă mai jos: de ce e important să consumi muuuulte legume proaspete?
 
 
 
PENTRU UN SISTEM IMUNITAR PUTERNIC  💪
 
Nu este un secret că ceea ce mănânci îți afectează sistemul imunitar. Vitamina C este un nutrient cheie pentru menținerea acestuia. Ești surprins să afli că broccoli și ardeiul gras conțin mai multă vitamina C decât o portocală? Sincer, și noi am fost când am aflat🤫
 
E o adevărată farmacie într-un frigider plin cu legume, dar despre asta vom scrie mai detaliat într-un alt articol.
 
 
 
PENTRU 
 
Unul dintre elementele semnificative care contribuie la bolile de inimă este alimentația. O dietă echilibrată acordă prioritate unei multitudini de alimente naturale, bogate în nutrienți, pe bază de plante, care promovează sănătatea inimii. Cerealele integrale, fructele, legumele, leguminoasele, nucile, semințele etc., toate au proprietăți excelente pentru sănătatea ta.
 
 
 
PENTRU O 🧠 ASCUȚITĂ🔪
 
Nu ai de ales: dacă îți dorești o minte ascuțită, trebuie să o hrănești ca atare. Iar dacă o ai deja, știi că legumele sunt indispensabile. Legumele cu frunze verzi, fac parte din dieta MIND, care a fost concepută de cercetători pentru a ajuta la reducerea riscului de boală Alzheimer și demență. Antioxidanții și acidul folic pe care îi furnizează sunt nutrienți cheie pentru creierul tău.
 
 
În mod intenționat, nu am trecut în lista avantajelor pierderea în greutate sau faptul că aportul ridicat de legume te ajută să te menții.
Noi credem că lucrurile acestea sunt mai de grabă consecințele unui stil de viață sănătos, decât scopul pentru care îl alegem. E logic: sunt alimente cu volum mare, valoare calorica mică și densitate nutrițională imensă. Te fac să te simți “plin”, fără un surplus caloric prea mare. Dacă dorești să scazi în greutate, e super-important să mănânci minim 800 gr de legume/zi.
 
Sună provocator? O salată de la Salad Box conține (în medie) 300 gr legume, 2 roșii la micul dejun pot cântări 150 gr. Dacă prioritizezi corect, 800 gr de legume pe zi e un target decent😉.
 
 
 
În final, avem un pont pentru tine: dacă accepți provocarea și încerci de azi să crești aportul de legume în dieta ta, dă o fugă până la Salad Box sau comandă prin aplicație noua Sweet Spring Salad. E o nebunie de salată vegetariană cu ridichi marinate și legume combinate într-un mare fel.
 
 
 
P.S. Nicio altă salată nu a primit atât de multe feedback-uri pozitive de la voi în primele zile după lansare #numazic